Türkçe
English

Azerbaycan Gence Devlet Agrar Üniversitesi

Azerbaycan Gence Devlet Agrar Üniversitesi


Gence Devlet Agrar üniversitesi temelleri  1920 senesine  dayanmaktadır. Üniversite 1920 senesinde  Tarım üniversitesi olarak kurulmuştur. Üniversite 1991 senesinde üniversite  bakanlar kurulu kararı ile Azerbaycan Devlet Agrar  Üniversitesi ismini almıştır.

2016-2020 yıllarında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Üniversiteyi 3 kez ziyaret etmiş, 2 yurt ve 1 eğitim binasının açılışına katılmıştır. Azerbaycan Tarım Bakanlığı'nın girişimiyle, tarımsal eğitime olan ilgiyi artırmak amacıyla, Üniversite tarımsal uzmanlık alanlarında yüksek puanlarla kabul edilen öğrencilere ek burs sağlamaktadır.

Günümüzde Gence Devlet Agrar Üniversitesi 'nin 8 fakültesinde ve 37 uzmanlık alanında lisans,  33 uzmanlık alanında ise yüksek lisans ve doktora seviyelerinde  eğitim vermektedir. Üniversite bünyesinde 550'den fazla akademisyen , 70 uzmanlık alanında 2000'den fazla tam zamanlı ve yarı zamanlı asistan akademisyen araştırma görevlisi çalışmaktadır. Öğretim, Tüm bölümlerde  Azerbayncan  türkçesi  olmasının yanısıra , İngilizce dilinde 6 uzmanlık alanında ve Rusça'da 10 uzmanlık alanında yürütülmektedir. 14 uzmanlık alanındaki uzmanların eğitimi sadece devlet emriyle gerçekleştirilir. Üniversitenin 20'den fazla ülkede yaklaşık 100 üniversite ile ortaklıkları bulunmaktadır.

Azerbaycan Üniversiteleri Eğitim Katalog Buradan Cihazınıza İndirebilirsiniz


Gence Devlet Üniversitesi Uluslararası İşbirlikleri


Gence Devlet Agrar Üniversitesi  ve Ege Üniversitesi Eğitim işbirliği

Gence Devlet Agrar Üniversitesi, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın 16 Kasım 2018 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nde Yükseköğretim Sisteminin Uluslararası Rekabet Gücünün Artırılmasına İlişkin Devlet Programı" çerçevesinde Ege Üniversitesi ile Mutabakat Zaptı imzaladı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan protokole göre, 2020/2021 eğitim-öğretim yılından itibaren Ege Üniversitesi ile ikili bir program temelinde "ziraat", "bitki koruma", "ziraat mühendisliği" ve "ekonomi" eğitimleri yürütülmektedir. Bugün, Üniversite modern işgücü piyasasının gereksinimlerine uygun olarak yüksek nitelikli uzmanların eğitimi için zengin bir malzeme ve teknik temele sahiptir. Üniversitenin amacı, eğitim kalitesini daha da artırmak, öğrenci sayısını önemli ölçüde artırmak, uluslararası ilişkileri genişletmek ve en üst sıradaki üniversitelerden biri olmaktır.




Gence Agrar Üniversitesi ve Amerika Oklahoma Devlet Üniversitesi işbirliği

Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi (ADAU) ve Oklahoma Devlet Üniversitesi, 2021 yılında yüksek lisans düzeyinde Çift Diploma Programı ile ilgili bir İşbirliği Mutabakat Zaptı imzaladı. İmza töreni öncesinde Gence'yi ziyaret eden Oklahoma Valisi John Kevin Stitt başkanlığındaki heyet, Üniversitenin yeni eğitim binası ve laboratuvarlar hakkında bilgi aldı. Konuklara üniversitenin maddi ve teknik temeli, kaliteli tarımsal eğitim olanakları, teşvik programları hakkında bilgi verildi.

Azerbaycan Gence Agrar Üniversitesi ile Oklahoma Devlet Üniversitesi arasında Yüksek Lisans düzeyinde Çift Diploma Programı İşbirliği Mutabakat Zaptı'nın imzalanmasına adanmış bir etkinlik üniversitenin Öğrenci Parkı'nda düzenlenmiştir.
Konukları karşılayan ADAU Rektörü Prof. Dr. İbrahim Jafarov, üniversitesinin Oklahoma Eyalet Üniversitesi ile uzun süredir yakın işbirliği içinde olduğunu söyledi. İki üniversite, 2019'da bir mutabakat zaptı ve 2020'de stratejik ortaklık anlaşması imzaladı. Bugün imzalanan memorandum, yüksek öğretim kurumlarının ustalarının ADAU'daki ilk yılda ve Oklahoma Eyalet Üniversitesi'ndeki ikinci yılda her iki üniversiteden diploma almalarını sağlayacak.

Azerbaycan Üniversiteleri Eğitim Katalog Buradan Cihazınıza İndirebilirsiniz