Türkçe
English

Al Farabi Üniversitesi

Al Farabi Üniversitesi Kazakistan 

Al Farabi Üniversitesi 1934 senesinde Almaty şehrinde kurulmuştur.Al Farabi üniversitesi bünyesinde binlerce yabancı öğrenci Tıp,Diş hekimliği ve Eczacılık eğitimi almaktır.Üniversite geniş bir yerleşkeye sahip olup kazakistan’ın en büyük ve köklü üniversitelerinden biridir.

Orta Asyanın en büyük üniversitesi olan Al Farabi üniversitesi dünya sıralasında ilk 200 lük dilimde yeralmaktadır.Üniversite bünyesinde çok sayıda ingilizce,rusça ve kazakça lisans programlarının yanısıra yüksek lisans ve doktora programlarıda mevcuttur.

Alfarabi üniversitesi Kazakistan’ın en üst düzey devlet üniversitesi olup çok sayıda Nobel ödüllü bilim insanı ve siyasetçi yetiştirmiştir.

 

Neden Al Farabi Üniversitesi ?

  1. Üniversitenin yaklaşık 32.500 öğrencisi ve ilave olarak 5000 den fazla yabancı öğrencisi bulunmaktadır.Uluslararası eğitim müfredatına sahip köklü bir üniversitedir.
  2. Al Farabi Ulusal Üniversitesi çok yüksek bir sıralamaya sahiptir ilk 200lük dilimde yeralmaktadır.
  3. Al Farabi bünyesindeki tıp fakültesi ülkenin en iyi tıp fakültesidir ve dünyanın en iyi 100 tıp üniversitesi içerisinde yer almaktadır.
  4. Üniversite bünyesinde 2500'den fazla fakülte teorik ve pratik dersler vermektedir
  5. Öğrenciler IELTS 5.-5.5 ile İngilizce bölümlere kabul edilirler. GMAT gibi giriş sınavı izni gerekmez.Öğrenciler geçmiş akademik kayıtlara dayanarak kabul edilirler.
  6. İngilizce, uluslararası öğrenciler için eğitim dilidir. Ve yeterliliği bulunmayan öğrenciler için üniversite bünyesinde İngilizce ve Rusça hazırlık fakülteleri mevcuttur.
  7. Al Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi nispeten düşük ücret yapısına sahiptir ve birçok tıp öğrencisi için uygun maliyetlidir.
  8. Al Farabi üniversitesinde ekonomik eğitim maliyetleri ile A + kalite Avrupa standardı eğitimin tadını çıkaracaksınız.

                                                                                      Al Farabi Üniversitesin'den Yatay Geçiş

Al Farabi Üniversitesi dünya sıralamasında ilk 400 lük dilim içerisinde yeraldığı için üniversitede eğitim alan türk öğrenciler Türkiye'deki devlet yada vakıf üniversitelerinde  fakülte 1. sınıf sonunda yatau geçiş için başvurabilirler. Üniversite hakkında detaylı bilgi ve kayıt için şubelerimiz ile iletişime geçebilir ve Al Farabi Üniversitesi Eğitim katalogumuzu  buradan cihazınıza indirebilirsiniz