Türkçe
English

Almanyada Eğitim

Bir Alman üniversitesinde nasıl öğrenim görebilirim?

Almanya'daki yükseköğretim sistemi çok çeşitlidir. Almanya'da yüzlerce üniversite, kolej, meslek akademisi, müzik ve sanat koleji ve çok daha fazlası vardır.Tüm bu eğitim kurumları için şemsiye terim "Hochschule" dir.Almanya'daki üniversiteler devlet, kilise veya özel sektör tarafından finanse edilebilir.Özel üniversitelerde öğrenciler genellikle öğrenim ücretlerini ödemek zorundadır.Doğru üniversiteyi bulmak pek kolay değil.Alman üniversiteleri hakkında daha fazla bilgiyi sayfamızın ilerleyen kısımlarında bulabilirsiniz.

 



Almanya'da üniversite Eğitimi

Almanya'da, farklı devlet ve özel üniversiteler arasında seçim yapabilirsiniz. Üniversiteler, uygulamalı bilimler üniversiteleri ve sanat, film ve müzik okulları vardır. Doğru olanı seçmek, diğer şeylerin yanı sıra, ne okumak istediğinize bağlıdır. Tüm kurumlar kalite açısından karşılaştırılabilir.

Almanya genelinde devlet tarafından tanınan 400'den fazla üniversite bulunmaktadır. bununla birlikte,yaklaşık 20.000 farklı çalışma programı sunmaktadırlar. Almanya'daki eğitim fırsatları hakkında tüm bilgileri Almanyada üniversite eğitimi  sayfamızdan öğrenebilir ve Almanya üniversitelerinde eğitiminize devam edebilirsiniz

  • Lisans veya yüksek lisans eğitimi almak
  • Yurtdışında bir dönem veya yıl geçirmek
  • Lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra Yüksek lisans eğitimi almak
  • Doktora eğitimi almak

Almanya'da aşağıdaki yükseköğretim kurumları bulunmaktadır

 


Almanya Üniversitelerinde sunulan programlar

Burada, Alman yükseköğretim kurumlarında sunulan çeşitli konu grupları ve eğitiminizi tamamladıktan sonra size açık olan kariyer fırsatları hakkında bilgi bulabilirsiniz.

  •    Tıbbi çalışmalar ve uzmanlık eğitimi
  •    Mühendislik
  •    Doğa bilimleri ve matematik
  •    Ekonomi ve sosyal bilimler
  •    Beşeri bilimler 

 Birçok Alman yükseköğretim kurumu da uluslararası programlar sunmaktadır. Bir çalışma programının uluslararası olarak nitelendirilmesinin dört nedeni vardır:

  • İngilizce (veya Almanca dışında başka bir dilde) öğretiliyorsa ve / veya Almanca'da yüksek bir yeterliliğe sahip olmanız gerekmiyorsa.
  • çift diploma programı ise; yani, hem Alman üniversitesinden hem de birlikte çalışma programına ortaklaşa ev sahipliği yapan ikinci bir kurumdan bir derece alırsınız.
  • uluslararası öğrenciler için açıkça konu denetimi veya ders dışı hizmetler sunuyorsa, örneğin üniversiteniz uluslararası öğrenciler için bir Hoş Geldiniz Haftası veya Arkadaşlık Programı sunabilir vb.
  • Çalışma programında belirli uluslararası unsurlar varsa, örneğin müfredatın yönleri açıkça uluslararasıysa veya ders yurtdışında okumak için harcanan zamanları içeriyorsa, vb.


Almanya üniversitelerine giriş yeterliliği 

Bir Alman yüksek öğretim kurumunda okumak istiyorsanız, "Hochschulzugangsberechtigung" veya "üniversiteye giriş yeterliliği" olarak adlandırılan yeterliliğe ihtiyacınız vardır. Bu, sizi üniversite eğitimi için nitelendiren bir okul bitirme sertifikasıdır. Ortaöğretim sertifikanız Almanya'da okumak için yetersiz görülürse, kayıt olmanıza izin verilmeden önce bir hazırlık kursuna ("Studienkolleg") katılmanız gerekecektir.

Türkiye liselerinden mezunu bir öğrenci studienkolleg hazırlık kursu almasına gerek kalmadan,Almanya üniversitelerinde eğitim alabilmektedir.


Almanya'da üniversite eğitimi hakkında tüm sorularınız ve danışmanlık hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için Batı Akdeniz Yurtdışı Eğitim Şubeleri ile iletişime geçebilirsiniz